Enter the light by Hobbs Jamieson Architecture

This project by Hobbs Jamieson Architecture involved the construction of a new single-level family home. The building was approved under the complying development code and was designed and constructed within 18 months.

The home is designed to take full advantage of the winter sun, whilst managing privacy and connecting to the interspersed courtyard areas throughout the home.

The dwelling presents a detailed, closed, and private wall to the street, which upon entry opens up to invite the visitor in. Large voluminous spaces greet the user, control the light and connect to varied outdoor spaces.

The result is a contemporary home with striking spaces that gives so sense of its expanse from the street.

What was the brief?

To design a contemporary home on one level, that was light, open, and environmentally considered.

Details

Project size280 m2
Site size750 m2
Completion date2020
Building levels1

Comments:

  • Be the first to share your thoughts.
  • Add a comment

    You may also be interested in:

    Join / Login Our Community Forum

    Join the world's largest and most influential community forum of professionals, students, and employers from the Architecture Industry for free.

    Engage in open conversation, get advice, participate in events and connect with like-minded individuals within the architecture profession.

    Take me there!