Apartment 53 by TN ARCHITECTURE

The couple of residents sought out the Curitiba office TN Arquitetura to renovate the apartment that they no longer liked, with dark tones and a very confusing layout, due to the original plan. The idea was to transform it into a spacious space, with plenty of natural light and personality, keeping the Persian rug of the family’s generations. The project was designed from the beginning as a blank canvas, where the furniture would bring punctual colors that give the client’s personality to the project.


In the living room – now connected to the balcony – there is the integration of the TV room with the dining room and the “wine corner”. Furnishings with finer and “lighter” structures allow for greater permeability between spaces, where they overlap and converse with each other, ensuring emphasis on the Persian rug with its warm and vibrant colors – a key piece for the color palette used. The space is bathed in natural light with the various openings, and “in frame” spots and LED profiles, which make the ceiling cleaner and more contemporary. A mirror on the only remaining chamfered wall in the room causes an optical illusion, generating amplitude and orthogonality.


The kitchen gains continuity with the living room through the panel in glossy white lacquer that transforms into a cabinet with the same finish, where the electros are located. The countertops and other cabinets are finished in shades of gray, becoming monoblocks – contemporary and minimalist.


Access to the intimate part of the apartment is through a sliding door that “mimilies” with the living room panel when closed. The master suite replaces the white walls with wallpaper and has its entrance marked with the application of the same on the ceiling – this is the starting point for the composition of the bedroom project: an unusual arrangement full of personality. The touch of color is on the bed linen – pillows made exclusively for customers mix floral prints and knits with a headboard in Vichy checkered fabric.

Details

Project size110 m2
completion date2019
building levels1
ArchitectTN Architecture
PhotographerEduardo Macarios

Comments:

  • Be the first to share your thoughts.
  • Add a comment

    You may also be interested in:

    Join / Login Our Community Forum

    Join the world's largest and most influential community forum of professionals, students, and employers from the Architecture Industry for free.

    Engage in open conversation, get advice, participate in events and connect with like-minded individuals within the architecture profession.

    Take me there!

    Policies, Terms + Conditions

    Login + Registration Pages