Leytonstone House by Bradley Van Der Straeten Architects

Leytonstone House by Bradley Van Der Straeten Architects is a refurbishment and extension of a family home. The existing long narrow kitchen has been radically transformed by partially extending out to the side to create a new dining space and widen views onto the garden. A rich palette of colour and materials have been used throughout the home that include a yellow lounge, a terrazzo showroom and a family bathroom with palm print wallpaper.

What was the brief?

To create more living space for a growing family. The two key priorities were making sure they had a very strong visual link with the garden and that they had enough space for a large dining table.

What were the key challenges?

Creating the additional space required, without extending the property too much and blowing the budget.

What were the solutions?

To extend only partly to the side. This created enough space for a large dining table, whilst also maintaining light into the existing living areas of the house and not blowing the budget.

Key products used:

Kitchen – Uncommon Projects £24000
Glazing – Maxlight £8750
Worktop – Hi-Macs £3000

Appliances, fittings and furniture:

Oven – Siemens HB678GBS6B £710 and Siemens CM633GBS1B £645
Hob – Siemens EP7A6QB90 £458
Sink – Franke Kubus £375
Tap – Grohe Blue Pure Tap Water Filter £694
Table – Carl Hansen & Son CH327 £3280
Chairs – CH24 Wishbone, Carl Hansen & Son £700 & CH23 Carl Hansen £700
Armchair – Vintage £150
Pendant lights – Miguel Mila M64 £418

Comments:

  • Be the first to share your thoughts.
  • Add a comment

    You may also be interested in:

    Join / Login Our Community Forum

    Join the world's largest and most influential community forum of professionals, students, and employers from the Architecture Industry for free.

    Engage in open conversation, get advice, participate in events and connect with like-minded individuals within the architecture profession.

    Take me there!